娛樂
2023-09-25 19:24:37

中年好聲音2︱李浩森引爆全場 古淖文大晒騷靈唱功 朱博文跳唱一鳴驚人

分享:
生活

李浩森跳唱《一見你就笑》引爆全場。

歌唱真人騷《中年好聲音2》昨晚播出的第3集,共有32位選手登場,當中誕生了35燈選手。第一位5燈選手是43歲的李浩森,他曾是第一屆《超級巨聲》參賽者。身為歌唱導師的浩森獻唱《一見你就笑》,他又唱又跳引得全場high爆一齊Un,肥媽更是未夠廿秒就撳燈,大讚:「你唔係以舊方法去唱,你用新嘅方法去演繹,令到大家好輕鬆。」伍仲衡則笑言:「我略嫌你唔夠癲,曳啲啦!」說罷他便企起身示範,場面搞笑。

生活

古淖文高大又有型,獻唱英文歌《A Change Is Gonna Come》勁有騷靈感。

第二位5燈選手是35歲的古淖文,來自澳門的他報稱是藝人及司儀。身為混血型男的淖文,高大又有型靚仔,他選唱Sam Cook英文歌《A Change Is Gonna Come》大晒騷靈唱功,成功贏得5燈,陳慧嫻興奮大讚:「你今日唱得好正,你企出嚟已經係巨星風範,你已經唔係參賽者,我當咗你係巨星!」

adblk5
生活

朱博文跳唱《頭髮亂了》,台風十足。

第三位5燈選手則是39歲的朱博文,他報稱是財富管理經理。朱博文跳唱歌神張學友的《頭髮亂了》,其間大晒超強假音,表演尾聲再chok一個型仔pose,台風十足。伍仲衡大讚:「你一出聲就一鳴驚人,唱得非常之好!」張佳添則笑言:「你係一個Un唱歌手,臨尾整呔嗰吓好正,我好鍾意。」

adblk6