Ad Block Ad Block
娛樂
2023-11-22 21:29:48

中年好聲音2︱林若盈 王玥被封中女版Twins 劉可歌劇唱腔惹爭議

分享:
生活

兩人造型、聲音都好合襯。

《中年好聲音2》三組選手將以個人獨唱或雙人合唱形式,演繹6個系列的經典金曲,並分成上、下半場進行對決。上、下半場獲得最低分的組別需各自淘汰1人,而上下半場總分最低的組別則需再淘汰1人,換言之本回合將淘汰3人。上半場的「致敬傳奇巨星」系列是上海歌后、梅艷芳和羅文,出場歌單如下,《夜來香》尹新杰、《給我一個吻》簡潔明、《三年》曾蜜詩、《親密愛人》林若盈+王玥、《冰山大火》朱博文+鄭梓浩、《壞女孩》陳燕娜+麥素華、《波斯貓》陳蒨葶、《明日天涯》劉可、《留給這世上我最愛的人》顏米羔。

生活

劉可今回大晒歌劇式唱腔。

大熱之一的劉可再獻新猷,獻唱《明日天涯》時挑戰歌劇式唱腔,大晒強勁震音,仿如莫華倫上身一般。張佳添笑言:「你呢隻係 Phantom of the Roman(羅文英文名)。」肥媽大讚好正:「可能會有人覺得佢嘅唱法、震音係古老咗啲,但佢將呢首歌嘅澎湃唱到出嚟。」伍仲衡則持相反意見:「你係咪好想跳出你嘅comfort zone?如果你係開演唱會,我會非常appreciate,但呢個係一個比賽,我係覺得好嘈,唔好意思。」

Ad Block
生活

王玥(右)、林若盈化身Twins。

周國豐點名大讚陳蒨葶

 

是集女將演出十分搶眼,林若盈和王玥齊齊以粉藍色露肩裝上陣獻唱《親密愛人》,兩人聲線和造型非常合襯,婉婉笑言她們如Twins一樣。張佳添大讚:「你哋兩個好靚聲,blend埋一齊,耳仔就嚟懷孕,好悅耳。」肥媽點名讚王玥:「你進步好大。」至於獻唱《波斯貓》的陳蒨葶,粉藍色隱形眼鏡+白色毛毛外套上陣,化身妖爆波斯貓!蒨葶獻唱時不斷搔首弄姿,又扮貓咪叫和舔手,非常入戲,肥媽說:「佢真係入咗舞台,當自己係隻貓!」周國豐則說:「蒨葶應該係今季最好睇嘅參賽者。」

生活

陳蒨葶化身波斯貓。

生活

周國豐說:「蒨葶應該係今季最好睇嘅參賽者。」

Ad Block
請接受以下私隱政策及免責聲明,以示你同意am730內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受