Ad Block Ad Block
娛樂
2024-06-11 10:40:39

劉俊謙接廣告演黃德斌手下 空運假髮扮臭飛盼演北野武黑幫片

分享:
劉俊謙接廣告演黃德斌手下 空運假髮扮臭飛盼演北野武黑幫片

劉俊謙今次扮演臭飛,工作人員笑指或會獲北野武青睞邀拍日本黑幫片。

劉俊謙憑破億票房電影《九龍城寨之圍城》進一步上位、片中「信一」更為他榮升演藝界新一代男神,廣告更是接踵而至,全新Deliveroo廣告昨晚正式曝光,今次劉俊謙戴上啡色飛仔假髮演出,被指甚似《幽遊白書》角色桑原的風格。

廣告由朱祖兒執導,原來劉俊謙所戴的假髮及服裝也是從日本空運來港,劉俊謙透露:「個假髮同衫喺日本特登運過嚟,自己都好鍾意,大家現場講笑咁話希望呢個造型可以吸引到北野武留意到,搵我去日本拍黑幫電影啦!」廣告中再與黃德斌結緣,兩人分別扮演大佬與手下,劉俊謙四出搵宵夜失敗,最終靠林海峰叫外賣醫肚,劉俊謙表示:「同德斌大哥拍《九龍城寨之圍城》嘅時候已經friend咗,今次有種敘舊嘅感覺。佢係我非常欣賞嘅前輩,人又nice又有型,好關心我哋班後輩。佢真係演咩都入型入格,今次再演佢嘅兄弟,導演啲對白都設定得好搞笑,我哋拍拍下都忍唔住笑,就算NG都好歡樂。」至於跟林海峰合作,阿謙亦不禁大讚:「佢好nice,私底下好好傾,好幽默,現場氣氛好輕鬆,拍廣告我經驗唔多,今次仲要同一個咁有經驗嘅前輩一齊拍,現場睇佢表演都好享受,尤其是佢講對白嘅時候,把聲好鬼有磁性,字正腔圓,仲要即時可以俾幾個version出嚟!勁!」

Ad Block
劉俊謙接拍新廣告,跟黃德斌再度結緣。 今次廣告由黃德斌、林海峰、劉俊謙合作。 今次廣告特別從日本空運假髮來港,造型被指似足《幽遊白書》的桑原。 劉俊謙榮升演藝界新一代男神,廣告更是接踵而至。 全新Deliveroo廣告昨晚正式曝光 《幽遊白書》角色桑原。
請接受以下私隱政策及免責聲明,以示你同意am730內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受