Ad Block Ad Block
娛樂
2024-05-16 09:30:00

周殷廷演唱會|Jace陳凱詠任嘉賓 失足獲YT英雄救美 尾場有觀眾掉內褲上台(有片)

分享:
周殷廷尾場請來Jace陳凱詠做嘉賓。(陳奕釗攝)

周殷廷尾場請來Jace陳凱詠做嘉賓。(陳奕釗攝)

周殷廷YAN TING出道9年的首個個人演唱會《WHO IS YAN TING LIVE 2024》,昨晚(15)於九展舉行尾場。YAN TING繼續與網絡天團JFFT合體,以新晉男團JFYT身份登場大放笑彈,尾場請來曾經同門的Jace陳凱詠擔任嘉賓,兩人合唱Senorita》時,Jace跣腳失足,幸有YAN TING出手輕托,才不致跌倒。

砌低New Jeans

周殷廷(YT/YAN TING)繼續網絡天團JFFT合體,以新晉男團JFYT身份高唱新歌《Hands Up》,四子登場即引來全場呼歡,氣氛High爆,他們繼續以「韓文」夾雜廣東話論盡香港男團。YAN TING自認是JFYT隊長,YouTube熱門音樂影片第一是姜濤,第二、三是韓星,JFYT則升至第四位,「啱啱砌低咗新牛仔褲(New Jeans),Too Easy!」

直指游學修係垃圾

繼前晚笑指小薯茄的男團FINALLY是垃圾,今晚就向「試當真」男團N9挑機,「試當真有一隊垃圾叫N9,我嗰日喺《CHILL CLUB》睇到佢,上到台見到阿修,根本就係垃圾!游學修最勁就係喺Threads嗰度亂噏嘢。」引來哄堂大笑。其間有觀眾拋「孖煙囪」上台,上面更印有YT的樣貌和佈滿心心圖案,不過YT仍保持淡定地表示:「你哋一係掉Bra,一係掉底褲,最差就係冇着過!」然後轉身,將舞台交給JFFT演唱《JFFSONG》。

有觀眾拋底褲上台,周殷廷笑問︰「點解係新,最憎就係冇著過!」(陳奕釗攝) JFYT五子繼續以「韓文」夾雜廣東話論盡香港男團。(陳奕釗攝) JFYT五子繼續以「韓文」夾雜廣東話論盡香港男團。(陳奕釗攝) JFYT五子繼續以「韓文」夾雜廣東話論盡香港男團。(陳奕釗攝) JFYT五子繼續以「韓文」夾雜廣東話論盡香港男團。(陳奕釗攝) JFYT五子繼續以「韓文」夾雜廣東話論盡香港男團。(陳奕釗攝)

YT電暈Jace

Jace陳凱詠擔任第二晚嘉賓,兩人合唱《Señorita,向來能歌善舞的Jace唱至尾段時,竟然一度失足幾乎跌倒,幸好YT在旁一手託住,英雄救美。Jace尷尬指兩人太熟,要合唱《Señorita》太高難度。YAN TING笑言:「唔止揀咗高難度歌,仲揀咗高難度鞋。」又指頭場嘉賓Gin Lee(李幸倪)一出場已哭成淚人,估不到昨晚尾場的Jace亦很出色,相信片段很快會在網上瘋傳,他呼籲標題黨要寫成「YT電暈Jace!」

Ad Block

通宵清垃圾

兩人在台上談起相識經過,Jace初入行時,曾以主播身份訪問初出道做歌手的YAN TING,當時YAN TING鼓勵Jace爭取機會成為藝人,「唔知你記唔記得,有個MV你係我副導演,我哋ending冇錢叫人執場,我哋兩個係自己掃晒成個地下嘅羽毛、垃圾,執到天光,閂大門仲影咗張相。」他又指兩人與台下觀眾席上的Gin Lee,曾以3人小組形式在郵輪演其後YT更為Jace的拉闊音樂會宣傳,然後交舞台給Jace唱《Long D》。

Jace陳凱詠擔任嘉賓,兩人合唱《Senorita》,向來能歌善舞的Jace竟然一度失足幾乎跌倒。(陳奕釗攝) Jace陳凱詠擔任嘉賓,兩人合唱《Senorita》,向來能歌善舞的Jace竟然一度失足幾乎跌倒。(陳奕釗攝) Jace陳凱詠擔任嘉賓,兩人合唱《Senorita》,向來能歌善舞的Jace竟然一度失足幾乎跌倒。(陳奕釗攝) Jace陳凱詠擔任嘉賓,兩人合唱《Senorita》,向來能歌善舞的Jace竟然一度失足幾乎跌倒。(陳奕釗攝) Jace陳凱詠擔任嘉賓,兩人合唱《Senorita》,向來能歌善舞的Jace竟然一度失足幾乎跌倒。(陳奕釗攝) Jace陳凱詠擔任嘉賓,兩人合唱《Senorita》,向來能歌善舞的Jace竟然一度失足幾乎跌倒。(陳奕釗攝) Jace陳凱詠擔任嘉賓,兩人合唱《Senorita》,向來能歌善舞的Jace竟然一度失足幾乎跌倒。(陳奕釗攝)
請接受以下私隱政策及免責聲明,以示你同意am730內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受