娛樂
2022-08-02 16:44:28

宋熙年被指「大使虛榮」因囝囝單眼皮惹整容疑雲 大方逐一回答網民負評

分享:

宋熙年

香港開電視全新綜合資訊節目《一線搜查》於上月頭正式首播,節目搵嚟宋熙年(Sarah)、林希靈及黃愷怡等7位靚女擔任主持,當中主持經驗相當豐富嘅Sarah,離開無綫後與老公陳智燊(Jason)開設網上影片頻道做KOL,相隔兩年再做返主持,難免有少少緊張。日前香港開電視喺Facebook上載一條關於Sarah回應嘅片段,佢大方得體嘅回應獲網民大讚。

現年36歲嘅宋熙年,2007年代表澳洲悉尼參加《國際中華小姐競選》奪得冠軍,加入無綫後主要擔任主持及活動司儀工作,不過佢喺2019年選擇離開無綫,除咗繼續做司儀工作之外,佢仲同老公陳智燊開設網上影片頻道做KOL,不時分享佢哋生活日常,得到唔少廣告商青睞。

被網民斥大使又虛榮

有網民曾指佢同Jason拍片炫耀名牌手袋及名錶,太大使及虛榮,而Sarah就話「多謝你哋嘅提點,啱嘅!講真呢,我哋未結婚、未生小朋友之前,可以話係大使啲嘅,因為嗰陣時好似冇咩責任。其實近年我哋嘅生活習慣,無論係小朋友,或者使費都檢討咗好多。」另外,被指細屋搬大屋,離開TVB後搵錢多咗,佢就有少少尷尬話:「搬大屋唔代表搵大錢㗎噃,搬大屋係一個實質上有需要,屋企真係多咗小朋友,多咗嘢啫。」

之後,話說早前宋熙年孖住老公同YouTuber 私人健身教練Emi Wong喺網上直播,期間就比網民話佢哋係奀星,咁多年都唔知佢哋嘅名字,而Sarah就冇介意亦大方回答話:「我哋嗰次合作嘅人係Emi Wong,Emi Wong大家都知道,有5百萬followers,所以喺佢隔離,我哋真係奀星嚟㗎!」

圈模範夫妻

陳智燊與宋熙年喺2016年結婚,先後誕下兩名兒子Damon和Jamie,人前人後都相當恩愛,被公認為娛圈模範夫妻。有網民就表示Jason好煩同好多嗲,同係咪覺得自己好好笑,而Sarah就笑住大聲話:「我認同!」。

佢哋二人不時分享同囝囝Damon和Jamie親子樂嘅影片及相片,喺分享嘅片段中囝囝嘅英文講得非常流利,而廣東話就麻麻哋,有網民就問點解咁細個就講英文,係咪覺得中文好難同好失禮,Sarah解釋話:「梗係唔係啦!因為我大仔Damon出世嘅時候,好多時我同Jason都要出去做嘢,工人姐姐湊佢比較多,咁我哋想佢同工人姐姐可以溝通到,所以希望佢講多啲英文先,等佢溝通到,近年其實我哋都講多咗中文㗎啦!」

最後,宋熙年同陳智燊都擁有雙眼皮,但大仔Damon竟然係單眼皮,有網民質疑佢哋係咪有做過割雙眼皮嘅手術,Sarah解釋指:「其實我出世嘅時候,係6個月先雙眼皮,我覺得大仔Damon可能遺傳咗我呢樣嘢,但佢而家已經雙眼皮啦!」

香港開電視影片截圖

香港開電視影片截圖

香港開電視影片截圖

香港開電視影片截圖

宋熙年

 

宋熙年

宋熙年

宋熙年IG

宋熙年

宋熙年

宋熙年

宋熙年

宋熙年 & 陳智燊

宋熙年

宋熙年 & 陳智燊

原文刊登於 Yahoo娛樂LOL,am730獲授權轉載

隱私權保護政策
請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受 am730 網站內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受