Ad Block Ad Block
娛樂
2024-06-09 11:15:59

山寨周杰倫演唱會票價越後排越貴 網民:因越遠越像本尊

分享:

山寨版周杰倫

出道多年嘅周杰倫,推出過唔少深入民心嘅經典神曲,深得樂迷愛戴,華語樂壇天王當之無愧。近日有位「山寨周杰倫」開演唱會,票價絕對係感動人心,獲網民大讚有性價比。

呢位「山寨周杰倫」自稱係歌手「黑倫」,不時喺內地社交平台抖音上載唱歌片段,最近更上載多條「演唱會」嘅短片與網民分享,黑倫有唔少開「演唱會」嘅經驗,喺影片中睇得出佢落力演出,無論造型定係動作都模仿得好似,獲得唔少樂迷支持令全場氣氛高漲。

最後排盛惠2000人民幣

另外,佢嘅演唱會票價定價都同其他歌手好唔同,最前排收費最平只需50人民幣(約53.9港元),中間位置收費1,500人民幣(約1,617港元),而最後排就係2,000人民幣(約2,156港元),網民得知票價後都忍唔住爆笑兼踴躍留言「黑倫能不能全國巡演」、「有一刻他把自己當成周杰倫 那一刻我也當他是周杰倫」、「不是杰倫聽不起,而是黑倫更有性價比」、「最後一排最貴 因為越遠越像周杰倫」、「沒想到真的有人買門票去看」、「周杰倫的票時越近越貴,黑倫的票越遠越貴」、「期待香港站演唱會」、「A貨都咁high」及「山頂位最貴^^」等等。

Ad Block

其實除咗「山寨周杰倫」之外,內地仲有「山寨謝霆鋒」、「山寨周潤發」、「山寨林俊傑」及「山寨劉德華」等山寨明星因樣貌似某位明星而成名爆紅。

原文刊登於 Yahoo 娛樂圈

Ad Block
請接受以下私隱政策及免責聲明,以示你同意am730內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受