Ad Block Ad Block
娛樂
2024-05-28 12:42:00

張致恒內地登台唱死性不改及La La 世界 雯雯激罕IG出PO力撐

分享:
張致恒內地登台唱死性不改及La La 世界 雯雯激罕IG出PO力撐

張致恒內地登台唱死性不改及La La 世界 雯雯激罕IG出PO力撐

張致恒(Steven)與太太區燕雯(雯雯)經常於網上呻窮,雯雯亦透露老公張致恒藉口多多唔去見工。終於,張致恒日前得到內地登台機會,獻唱Boyz代表作《死性不改》及《La La 世界》。難得雯雯罕見出PO力撐張致恒,直言:「佢依家每日肯工作,仲肯生存,想重新開始,咁點解唔可以比佢行?」,又詢問網民有無小朋友暑期班推介,未知係咪已還清債務。

張致恒內地登台,以一身牛仔造型亮相。 張致恒內地登台,全場氣氛高漲。 張致恒內地登台,獻唱Boyz經典歌《LALA世界》及《死性不改》。

網民力撐張致恒登台賺錢

張致恒上周五被廣州某酒吧邀請登台演出,一身牛仔造型嘅佢甫抵達酒吧,已獲大會安排拉炮歡迎並到大佈景板上簽名。正式演出時,台下粉絲高舉應援牌,張致恒則邊唱邊跳BOYZ嘅經典歌《La La世界》及《死性不改》,全場氣氛高漲,更有男粉絲上台獻花及靠近講耳邊話,相當受歡迎。

張致恒內地登台影片引起網民熱議,不過今次網民就傾向支持張致恒:「肯開工算好啦,俾條生路」、「早就應該咁做,唔知佢點解返垃圾工,佢去大陸d細商場登吓台一次至少幾千人仔啦」、「都留點口德吧,他也要賺錢養小朋友」、「笑唔怕,最緊要有錢又唔辛苦,希望佢勤力啲,長登台長有」、「咁咪幾好,收平D,做多幾場,好過而家咁樣啦」等等。

Ad Block
張致恒老婆雯雯在IG反駁網民,稱老公有工作賺到錢。 張致恒老婆雯雯在IG指老公以前「廢」,但現在肯工作及生存已有轉變。 張致恒老婆雯雯在IG透露身體不適。 張致恒老婆雯雯在IG力撐老公痛改前非,「人每日亦向前行緊」。 張致恒老婆雯雯IG尋求暑期班推介。

雯雯力撐老公想重新開始

有媒體報道張致恒登台一事,以「超霉藝人」形容張致恒,令雯雯將其截圖上載於IG限時動態反擊,表示點解唔可以畀條路嚟行:「每日有工作,開始解決緊問題,唔通又要日日好高調放出黎話你知」、「比條路人行其實會唔會比逼死一個人更加有意義?」、「其實有工作搵下錢生活,又要比你哋寫到咁,其實你地內心係諗咩,係咪真係全家消失,你地呢班人就最開心」

雯雯又直言呢個係一個好開始:「衰係佢衰,但佢仲肯堅持搵錢比屋企,點解唔比條路佢行,繼續笑繼續踏,你地真係咁開心?之後我唔知,雖然係遲咗啲,但至少個仔生日,佢靠自己工作搵到錢,同到佢簡單慶祝,我已經覺得係好開始」。雯雯續於IG表態撐老公︰「我係成日發顛,成日鬧成日踩,當時佢的確係廢,但佢宜家每日肯工作,仲肯生存,想重新開始,咁點解唔可以比佢行?人可以好脆弱,唔通真係要逼死?」 另外,雯雯再將網民與佢嘅私訊對話分享,網民直言雯雯講嘢一時一樣:「一時又話無就食同訓,一時又話佢每日都工作」,雯雯就回覆對方指:「地球每日都轉緊,世界每日都變緊,人每日亦向前行緊。」

原文刊登於 Yahoo 娛樂圈

請接受以下私隱政策及免責聲明,以示你同意am730內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受