娛樂
2023-07-23 19:27:38

書展2023|關心妍偕愛女講故事 心心生性Jade感安慰

分享:

關心妍與囡囡到書展講故事。

關心妍(Jade)與囡囡楊榮今日到會展出席香港書展「名人講故事」環節,適逢心心生日,Jade在活動開始前大唱生日歌,心心多謝大家,非常有禮貌。心心在台上表現淡定,仲自爆教媽咪游水。

問到心心有甚麼生日願望,她說︰「冇,因為我啲生日願望都實現晒,有個攀石牆。」Jade稱囡囡比較好動,特別愛刺激活動,於是特別整了一個攀石牆給她。提到今次活動,心心表示唱歌及講故事都不太難,大約練了一星期,Jade表示已是第二年推出兒童繪本,有關收益全數撥捐慈善基金:「呢啲都係心心真實嘅故事,所以非常寫實,台上講呢啲故事好親切添!今日除咗講故事之外,仲會合唱兒歌,見佢上台淡定都安樂晒,證明係細個教嘅時候辛苦啲,依家就係收成期喇!」

adblk5
adblk6

Jade在講故事之前,大唱生日歌,全場為心心送上生日祝福。

囡囡被問有冇男友話「secret」

Jade透露囡囡在家中不停分享自己在學校的趣事,早前也有帶囡囡參與義工活動。當問到有冇小「boy friend」時,心心搶答是「secret」非常搞笑。問到今個暑期可會出外旅行,Jade稱未有計劃,但囡囡就心思思想出外放假:「佢想去日本或者布吉,總之一係買公仔、一係陽光與海灘,好在佢都話想同爸爸媽媽去,咁都安樂啲!」