娛樂
2024-07-10 22:56:52

李駿傑靠聽歌面對負評 最嬲家人被攻擊

分享:
Jeremy借最新跳唱作品《TOXIC!》跟大家分享他如何面對負評。

Jeremy借最新跳唱作品《TOXIC!》跟大家分享他如何面對負評。

MIRROR成員李駿傑Jeremy向來予人人畜無害的,在面對流言蜚語的時候,他會如何面對?Jeremy借最新跳唱作品《TOXIC!》跟大家分享他如何面對負評。

Jeremy表示自己以前很介意別人的言論,「以前嘅自己係一個好冇自信嘅人,但而家學識如何去排除呢啲毒素,所以呢首歌想話俾大家知,要分辨周圍嘅毒素,唔好俾負面能量影響。」

Jeremy借最新跳唱作品《TOXIC!》跟大家分享他如何面對負評。

Jeremy借最新跳唱作品《TOXIC!》跟大家分享他如何面對負評。

Jeremy向來予人溫柔、平靜、冇脾氣的感覺,面對網上一些惡意批評,他很快便會忘記得一乾二淨,他說:「好多唔開心嘅嘢,一瞓醒就唔記得,冇一個會令我嬲到記佢一世,但如果當時見到好嬲,可能係鬧屋企人,呢啲係會好嬲。」那麼,當他好嬲的時候,他又怎樣抒發情緒呢?Jeremy表示他會以一貫的平靜態度對待,他說:「嬲會盡量忍,如果好嬲好唔開心,我會聽我自己鍾意歌手嘅歌,聽啲開心歌去洗滌自己心靈。」

Jeremy這次又飛到台灣拍攝MV,而且同樣邀請了Borry執導。Borry特別到在MVshow了一些具攻擊性的字句,直截了當讓大家親身體驗讀到這些惡意批評的感受,不過Jeremy強調:「唔係所有都喺我身上發生過,唔使擔心。」

adblk5
Jeremy表示自己以前很介意別人的言論。

Jeremy表示自己以前很介意別人的言論。

早前Jeremy在香港出席活動時展現了一頭駁髮,其實也是特別為這次《TOXIC!》而設計的髮型,Jeremy介紹道:「MV最後一套衫,以戰神形象呈現,好似戰神要長頭髮會有氣勢啲,好似可以俾啲新鮮感大家。自己都好想試下如果頭髮再長啲會係點呢,所以今次藉住呢個機會去試一試,我自己都好鍾意呢個長髮造型!」

為了這些《TOXIC!》的跳舞部份,Jeremy找來木炭老師編舞,Jeremy說:「其實我係問邱鋒澤,五堅情平時係用開乜嘢排舞老師,邱鋒澤就推介咗木炭老師。今次嘅舞蹈比我以往solo嘅舞難,係最難嘅一隻舞,好講求力量同控制,呢啲都係我嘅弱項,但木炭老師編舞之前有做research,睇過我之前一啲表演,佢覺得今次編排希望可以幫我呈現到比較strong嘅一面俾大家睇到。」

Jeremy已經三度到訪台灣拍攝MV。

Jeremy已經三度到訪台灣拍攝MV。

在短短一年多的時間,Jeremy已經三度到訪台灣拍攝MV,為何他對台灣如此情有獨鍾呢?Jeremy笑言:「一來台灣食物好好食,可以拎公費去旅行!另外之前同Borry合作開,嗰時都覺得佢拍快歌拍得幾好,所以今次出快歌第一時間就諗起再搵佢合作,因為我相信經過過去嘅磨合,會有更好嘅火花。」

經常到訪台灣,可有想過之後推出國語歌,或者邀請台灣藝人合作?Jeremy坦言:「我都想啊!係一個唔同方向嘅發展,同台灣歌手crossover係一件好正嘅事情,因為每次同唔同歌手合作係一次好好學習機會。之前見Edan同邱鋒澤合作,覺得成件事好正好有火花。其實同Edan去睇五堅情演唱會時,都有同小賴講話我哋可以試下合作喎,佢都話:『可以呀,來呀!』所以如果俾我揀嘅話,我同佢都係行妖啲嘅跳唱路線,如果夾就會可以好快夾到一齊,呢個係好想嘅一件事。」

 

adblk6