娛樂
2024-07-05 16:15:52

李龍基出軌Chris致離婚分身家 呻窮信未婚妻真心:食硬佢

分享:

Chris入獄當晚,李龍基出席葉子楣生日飯局

李龍基同未婚妻王青霞Chris嘅忘年戀呢一年成為話題,基哥被指將名下物業轉晒名俾Chris,令網民擔心基哥被人呃。後來Chris被揭虛報學歷等負面新聞,更因逾期居留、使用虛假文書及違反逗留期間接受工作等被起訴。

上月Chris被判入獄25個月,李龍基老淚縱橫揚言等愛人出獄就結婚,但Chris判刑當晚,基哥就出席飯局,甚至透露有女性埋身話可以做佢女友,情況大逆轉,唔少「基迷」大讚基哥識玩。

好清楚我畀啲物業前妻

早前李龍基為網台節目《葳言大意》做嘉賓接受訪問,提到傳媒話佢有7層樓揸手,佢澄清自己並非如外界估計咁富貴,直認係因為Chris而喺2019年同前妻離婚:「我係窮光蛋嚟,因為我同前妻離婚,覺得對佢唔住,所以我係淨身出門完全畀晒佢,簽字離婚放棄晒啲嘢。」

被問到有冇諗過Chris係為名利先同佢一齊,李龍基坦言初相識時有咁諗過:「然後我唔想搞散個家庭,分開咗段時間,後嚟重逢就乾柴烈火重新喺埋一齊。我2018年喺美國重遇Chris,佢係好清楚我畀啲物業前妻,只係有少少現金積蓄傍身」。

Chris寫過超過122封信俾佢

雖然未婚妻備受千夫所指,但李龍基好肯定愛人唔會變心。「我可以寫包單佢一定唔會變心,因為喺環境之下,唔可以令佢變心。佢喺香港無人無物得我一個,我食硬佢。」對愛人有信心,但對自己呢?李龍基就話要好努力。「因為呢個真係花花世界,不過喺呢個時刻我亦都可以寫包單我唔會變,但老實講,呢個世界冇人可以講係絕對。」

提到同Chris牆內牆外分隔嘅日子,基哥話有律師本來只係預計未婚妻要入獄一年,現時刑期為25個月,對佢哋嘅打擊都好大,但基哥似乎睇得好淡。「唔緊要喇,一年好快過,忍一下喇。佢忍時我又忍,不過當然我嘅忍更加需要努力」。李龍基透露Chris被扣押至今至少寫過超過122封信俾佢,佢亦有回信,但基哥依然冇將愛人入獄睇得太沉重。「諗深一層唔係咩大不了,只不過喺裡面多咗時間去自我去檢討修正。」

原文刊登於 Yahoo 娛樂圈

adblk5

登革熱|症狀、傳播途徑、避免蚊子叮咬、預防方法。(衞生署衞生防護中心FB)

登革熱|症狀、傳播途徑、避免蚊子叮咬、預防方法。(衞生署衞生防護中心FB) 登革熱|症狀、傳播途徑、避免蚊子叮咬、預防方法。(衞生署衞生防護中心FB) 登革熱|症狀、傳播途徑、避免蚊子叮咬、預防方法。(衞生署衞生防護中心FB) 登革熱|症狀、傳播途徑、避免蚊子叮咬、預防方法。(衞生署衞生防護中心FB)
adblk6