Ad Block Ad Block
娛樂
2024-06-08 21:15:34

江若琳囝囝1歲生日 坦言每日似打仗︰但感受到前所未有幸福

分享:
Owen昨日迎來一歲生日。

Owen昨日迎來一歲生日。

江若琳(Elanne)與丈夫蕭唯展Oscar2018年結婚,Elanne自去年誕下囝囝Owen後,便淡出幕前貼身照顧兒子乛轉眼間Owen已經一歲大,Elanne除為兒子大搞生日會,昨天(7日)更在社交網分享了Owen 這一年來的成長片段,並有感而發寫下感受。 

Elanne表示Owen出世後,雖然每天都很累,但感受到前所未有的幸福,她寫道︰「媽咪我忙咗一整日,oh sorry 係原來忙咗一整年了﹗趕得切喺12:00前為你記錄呢一年嘅成長。今日係你一歲生日啦,我做咗你媽咪一年啦﹗自從你出世開始,我每一日都好似打仗一樣,追趕住你成長嘅速度,參與你每一日嘅改變,唔想錯過你成長嘅每一刻。雖然每日長期頂住個眼圈,但呢一整年我感到前所未有的幸福!」她續指:「感恩我擁有一個愛笑,不哭鬧的你。只要有你嘅地方,我都覺得好溫暖。呢句說話,好希望你將來長大後,都會同番媽媽爸爸講。奧雲雲,1歲生日快樂﹗我哋希望你繼續乖乖健康快樂咁長大就可以啦!Love you forever﹗」網民都紛紛留言都大讚Elaine是絕世好媽。 

Ad Block
Owen第一次食固體食物。 Owen面圓圓,眼仔精靈,相當可愛。 Elanne 表示每日照顧囝囝,忙得像打仗一樣。
請接受以下私隱政策及免責聲明,以示你同意am730內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受