Ad Block Ad Block
娛樂
2023-09-30 15:47:25

炎明熹預告邀兩位前輩任個唱嘉賓 保證有驚喜

分享:
炎明熹預告邀兩位前輩任個唱嘉賓 保證有驚喜

炎明熹預告邀兩位前輩任個唱嘉賓。

演唱會在即,正忙於綵排的炎明熹(Gigi傳來喜訊,其作品《Little Magic》自六月尾推出後,先後在中文歌曲龍虎榜、新城勁爆流行榜、以及勁歌金榜登上冠軍寶座,到昨天(30日)榮登商台903專業推介冠軍歌,成為她出道以來首支四台冠軍作品。

Gigi即將在十月七至八日,於九展Star Hall舉行一連兩場《Gi-FORCE演唱會》,正密集式進行綵排的她,收到這個好消息表示:「當日收到《Little Magic》呢首歌,有少少擔心歌迷會唔會接納,因為隻歌好少女味,節奏好輕快,同我本身個形象唔係太夾,哈哈!加上我換咗另一種唱腔,都驚大家唔認得我把聲。」Gigi更將功勞歸功於一班幕後團隊?

Ad Block

唱少女風作品得到歌迷受落,日後會不會唱更多類似曲風?Gigi有所保留說:「我仲係新人,應該嘗試更多唔同嘅曲風,慢慢摸索自己日後嘅歌路,所以唔同嘅曲風,唔同嘅音樂人,我都想嘗試、同埋合作,正如嚟緊我嘅演唱會,特別搵咗兩位我好欣賞嘅前輩,做我嘅演唱會嘉賓,兩個都係第一次同台合作,我自己都好緊張,但我相信大家會有驚喜,希望歌迷會喜歡我呢個安排。」

Ad Block
《Little Magic》成為Gigi首次四台冠軍作品。 Gigi起初擔心歌迷唔接納少女風。 Gigi起初擔心歌迷唔接納少女風。 《Little Magic》成為Gigi首次四台冠軍作品。
請接受以下私隱政策及免責聲明,以示你同意am730內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受