Ad Block Ad Block
娛樂
2023-12-02 00:29:39

鍾培生拳賽|點數險勝周永恆 擂台上大談恩人 霍哥以阿晶名義捐出全數拳酬幫助流浪狗(有片)

分享:
霍哥

霍哥指,以阿晶的名義做善事,希望大家記著她美好的一面。

《培生擂台:無敵盃》We Are Champs 2023今晚(1日)舉行,劉馬車因涉一宗風化案而被捕,今晚未有上陣,而另一矚目賽事,霍哥對戰周永恆結果以點數勝出。賽後,霍哥指最後兩個星期的訓練很辛苦,因為他要減30磅才夠資格參賽,而且最後兩公斤(4.4)最難減,他除了多謝拳擊師傅在這兩個月的訓練外,又多謝霍母容忍他的脾氣暴躁,「首先希望鍾生下次再搞拳賽,唔好要我打80公斤以下,因為減磅好辛苦,仲要多謝我媽咪,呢排我對佢表現好差,佢都冇埋怨我。」霍哥又讚周永恆,「差啲唔記得佢個名(周永恆),佢係一位好對手,頭先有幾拳佢打得唔錯,開賽前我嘗試去憎恨佢,佢係一個x街,最後都係憎佢唔落,大家睇得到佢嘅表現,佢係值得尊重。」

霍哥

霍哥說畢對阿晶的感受,獲得對手周永恆的尊重與安慰。

希望將阿晶好的一面留給全世界

霍哥在台上多謝早前自殺離世的阿晶,一直鼓勵他當一位YouTuber,「我要喺度多謝阿晶,我直播時好多網友問我:你唔敢講阿晶!其實我覺得直播講阿晶冇意思,佢係我嘅恩人,我知道要報恩,網友不斷叫我直播幫佢報仇,但係冇意思。」霍哥指,他可以在自己的頻道,不斷鬧前公司微辣,但他選擇不這樣做,「我直播鬧舊公司好簡單,仲可以得到大家嘅掌聲。」霍哥指,會將今次的拳酬以阿晶的名義,捐到澳門流浪狗義工前線組織,「我會以劉靜儀嘅名去捐款,希望大家提起阿晶,唔好再叫報仇,會用阿晶嘅名去做義工同善事,希望將阿晶美好嘅一面,留俾呢個世界。」霍哥說畢獲得全場掌聲。

Ad Block
請接受以下私隱政策及免責聲明,以示你同意am730內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受