Ad Block Ad Block
娛樂
2024-05-19 13:15:47

香港婚後事丨吳若希公審老公無有怕:老爺奶奶鍾意我幫佢哋教仔

分享:

《香港婚後事》

TVB綜藝節目《香港婚後事》早前播出一集,邀請到吳若希(Jinny)作嘉賓,與主持陳自瑤(Yoyo)、賴慰玲(Winki)、黎諾懿及羅天宇大談與老公何兆鴻(Alex)嘅相處方式。吳若希經常於社交平台公審老公,因而被貫以「世界級港女」和「惡妻」之名;一眾主持則用上「敢言」嚟形容吳若希,吳若希直言自己會將好多人擺喺心裏面唔敢講嘅說話全部講出嚟。

對於公審老公,吳若希表示:「好多人覺得家醜不可外揚,但我唔係,唔啱嘅嘢我講咗好多次,而你都係唔聽嘅時候,我教唔到,咁就由出面嘅人教你,我係咁嘅心態。」

《香港人在北京》拯救咗佢嘅婚姻

又指老公知道投訴嚟無用,所以無投訴,不過呢個方法就唔係人人適合,主要係睇返另一半嘅性格,亦唔介意被指女權至上,笑言仲可以自己幫到老公:「唔介意,冇所謂啦,幾好吖,咁樣我可以幫到老公擋好多嘢,佢唔想去嗰啲局,佢就會話我老婆唔畀!」續指與老公結婚後,對方開始有家庭概念:「我成日話老爺奶奶會鍾意我其中一個原因就係幫佢教仔,我令佢逢星期六、日都留喺屋企」。

吳若希與老公結婚7年,佢就表示劇集《香港人在北京》拯救咗佢嘅婚姻:「之前我去內地拍咗半年《香港人在北京》,嗰段時間佢發現冇咗老婆,好似人生冇咗一忽咁,自己要處理好多嘢,終於體諒到老婆嘅辛苦。」當年因懷有BB而結婚,吳若希被黎諾懿問到係咪無BB就唔會結婚住,吳若希笑言:「當然,其實自己一個更開心,各方面都好自由,但結完婚生小朋友嗰種開心係好溫暖。」

陳自瑤重新再揀會選擇單身

她同時感謝老公支持自己去發展個人事業,表示對方由一齊嗰陣已知自己係一個唔可以靜落嚟嘅人嚟:「要依靠人哋,我反而自己過唔到自己嗰關,我都要畀我小朋友睇到,媽咪有咗你哋,我都好勤力做嘢,所以你哋都要為你哋嘅人生去努力」。另外,吳若希又分享「女方出軌」真人真事,指女事主為報復老公出軌,與老公好友搭上,後來發現「外面世界很大」。

就出軌話題,陳自瑤分享睇法:「男人又好女人又好,出軌可能只係一時衝動,一刻嘅歡愉就做錯事,無論做咩事都好,我覺得最緊要係唔好為咗一時一刻嘅衝動快樂而去毀咗成個家庭,真係要三思。」而該集節目新增「殘酷二選一」環節,由陳自瑤及羅天宇接受挑戰,陳自瑤被問到「可以重新再揀,選擇單身定係結婚」問題,佢就回答:「單身」。

原文刊登於 Yahoo 娛樂圈

Ad Block

鐵質食物|(am730製圖)

鐵質食物|(am730製圖) 鐵質食物|黑芝麻、青豆(am730製圖) 鐵質食物|菠菜、紅豆(am730製圖) 鐵質食物|木耳、紅莧菜(am730製圖) 鐵質食物|鴨血、豬潤(am730製圖) 鐵質食物|蜆肉、豬紅(am730製圖)
Ad Block
請接受以下私隱政策及免責聲明,以示你同意am730內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受