娛樂
2024-07-05 22:00:01

Alina甜蜜分享與Stanley入行前拍拖經過 爆男友變「大表波」有功勞

分享:
Alina甜蜜分享與Stanley入行前拍拖經過 爆男友變「大表波」有功勞

Alina接受譚玉瑛、何基佑及黃筠兒主持《QK玉瑛室》訪問。

MIRROR 成員邱士縉(Stanley)的女友李炘頤(Alina)同是圈中人,日前(3日)她到新城廣播接受譚玉瑛的《QK玉瑛室》訪問,AlinaStanley入行前已經拍拖,她在節目中大爆兩人相識經過,而Stanley早前在演唱會大騷爆肌變身「大表波」,原來都要歸功於Alina

Alina娓娓道來她和Stanley如何認識,「我哋係大學讀書時一齊去主題公園工作認識,已經認識咗十幾年,不過當時大家各有各拍拖,畢業後有次拍廣告時撞番,咁啱大家都單身,但見番之後一年先一齊,佢嗰時做緊舞蹈員,我就參加咗《美選D.n.A》,已經半隻腳入咗行。」

adblk5
Alina甜蜜爆與邱士縉入行前拍拖經過。

Alina甜蜜爆與邱士縉入行前拍拖經過。

Stanley如今人氣急升,問Alina和對方拍拖可有構成壓力?她表示:「又冇喎,我哋平時出街都冇特別掩飾,反而佢近排忙啲,溝通時間少咗,但感情又再昇華咗,大家各自成長,學識點溝通先可以維持到一段好嘅關係。」Stanley身形操得勁fitAlina指當時自己亦在為馬拉松做準備,每天早上6時便落街跑步,後來男友亦跟她結伴跑,「佢嘅飲食都係我照顧,通常煮完佢嘅中午晚飯,完成咗佢嘅事,但就唔記得煮自己嗰份。」Alina更搞笑表示Stanley變身「大表波」後完全威脅到自己,她稱:「佢咁瘦又咁大隻咁fit,我企佢隔離就好似變咗隻豬咁,不過見到佢有咁嘅成績都戥佢開心嘅,我都可以攞少少功勞。」

Alina與Stanley已經拍拖七年。

Alina與Stanley已經拍拖七年。