娛樂
2022-02-07 20:43:19

新冠肺炎|柳俊江爆隔離期間與女友做高強度訓練 網民︰睇嚟要換腎

分享:
柳俊江與女友同告中招。

柳俊江與女友同告中招。

無綫前新聞主播柳俊江日前在網上發文,表示與女友Grace一同感染Omicron,其後被送入隔離治療中心。今日(7日)他在社交平台報告最新情況,他寫說︰「已經喺隔離中心七日,除咗同女友朝夕相對,增進感情,最大獲益係每日早晚堅持做高強度訓練,六位師兄弟終於歸位。不過提下同樣被隔離嘅院友,唔可以做太多肌力訓練,驗血報告肌肉酵素過高,醫生會調你去加護病床㗎……」

引來網民無限遐想

不過,網民對柳俊江的帖文充滿遐想,紛紛留言說︰「咁多日都日做夜做乾㗎啦喎⋯⋯」、「乜嘢高強度訓練先?」、「出到嚟咪要換腎……」、「有無日日做……檢驗 ?」、「腰部運」,其後柳俊江再出文澄清︰「一個二個咸濕仔⋯我住個隔離中心啲房冇門㗎~PS 啲伙食幾好,護士又nice。」

柳俊江見網民對他的帖文有不同遐想,再出po。

柳俊江見網民對他的帖文有不同遐想,再出po。

柳俊江有望很快出院

奈何柳俊江的第二則帖文再引來大家熱烈討論︰「冇門係AV橋段」、「無護士相好難討論落去」、「房無門同你做啲乜係無關係。」不過,亦有網民關心柳俊江的情況,有人問到他現時是否單獨隔離,他說︰「可以行嚟行去」,並透露已連續兩日檢測樣本CT值達33。按現時政策,只要連續3CT值達33,及相關條件便可出院,之後要接受14日家居隔離及健康監測,並定期做檢測換言之,柳俊江很快便可出院。

隱私權保護政策
請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受 am730 網站內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受