娛樂
2022-11-12 12:14:48

正義迴廊|張凱娸Kiki演陪審員感恩有緣接拍 何嘉莉捧場大讚出色

分享:
張凱娸Kiki演《正義迴廊》飾一個事不關己的陪審員。

張凱娸Kiki演《正義迴廊》飾一個事不關己的陪審員。

香港懸疑犯罪片《正義迴廊》故事改編自2013年轟動一時的大角咀弒雙親案,電影由翁子光監製、何爵天執導,麥沛東、楊偉倫、蘇玉華與林海峰等實力派演員擔綱演出,透過奇案重組、法庭對峙、陪審團之間的角力,引發對法制、公義與真相的反思,《正》片自上映短短個多星期大獲好評,贏盡口碑,票房連日成為單日票房冠軍,邁向千萬票房,繼續為港片爭光!

有份參與電影的張凱娸(Kiki)飾演一個事不關己的陪審員,投入案情後她與其他成員一同分析案情與犯人心理。日前Kiki相約Cool Style公司老闆Kim及旗下藝人劉沛蘅(Hillary)與何嘉莉(Lillian)一同欣賞《正》片,看後大家都讚不絕口。而Kiki亦有聯同導演出席謝票活動。Kiki感恩兩年前遇到這劇本:「好開心、好感恩兩年前可以參與拍攝呢部電影,呢日仲有公司同事出嚟支持我,我覺得好幸福呀!其實計計吓我都睇咗四次,每一次睇返都會有唔同嘅啟發畀我。呢一次係我第一次同咁有實力嘅師兄師姐合作,我已經好興奮,我知道一套電影上得到真係要排除萬難先可以成就到,電影口碑好好,好多朋友都有私訊畀我叫我『加油』,甚至對我嘅演技有肯定,真心非常多謝大家支持。」休息了一段時間的Kiki,目前已全心全意投入工作,誓圓一直在追的演員夢:「我休息咗一段時間,都會睇好多電影、做運動、學整嘢食,目前都希望喺電影上有更加多嘅發揮機會,會繼續追我嘅演員夢。」HillaryLillian看後也大讚電影有意思,值得大家反思,Hillary說:「睇完之後有好多反思,會諗返好多時候人都鍾意用自己觀感去批判一個人,而冇去找出真相。戲裏面所有演員都做得好好、角色鮮明!尤其是阿倫,佢真係演到嗰一種性格缺陷。」Lillian看到血腥場面時也感到震憾:「我好欣賞佢哋一班陪審團同律師,同犯人同時出現講解案情嘅拍攝手法,係好值得人反思嘅一部電影,戲入面每個演員都好吸引、好有張力,Kiki演得好自然。睇完我都去搵返單case嚟睇。」

 

日前Kiki相約劉沛蘅與何嘉莉一同欣賞《正義迴廊》。

日前Kiki相約劉沛蘅與何嘉莉一同欣賞《正義迴廊》。

隱私權保護政策
請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受 am730 網站內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受