娛樂
2023-03-16 09:00:00

MC 張天賦出實體碟《This is MC》激罕露手臂 向唱作人目標進發

分享:
MC張天賦罕有露地臂。

MC張天賦罕有露地臂。

《This is MC》數碼碟早於 1 月推出,距今約兩個月,熱度依然未減退,連續7個星期在音樂串流平台,雄據專輯榜冠軍位置,新專輯全部十首歌都打入年度累積榜。

MC 在專輯中做了很多新嘗試,無論題材、曲風、形象等,所涉獵的都比第一張專輯更為廣闊,務求不斷為聽眾帶來新的刺激和感受,專輯裡有多達 7 個造型,MC 更罕有露出手臂,「有打機嘅我、彈結他嘅我、著背心嘅我、著西裝嘅我⋯⋯我覺得咁多個加埋一齊先至係一個完整。」

出道第三年,已經開了3場爆滿的紅館騷,出了兩張專輯,攞咗叱咤男歌手銅獎,對於MC 嚟講,係咪已經完成咗佢嘅 bucket list(夢想清單)?「未係嘅……希望將來可以有一首完全由自己寫嘅曲或者詞,或者係嘗試寫歌比其他人」實行往唱作人方向進發。

MC 張天賦新實體碟,以七個造型拍宣傳片。 MC 張天賦新實體碟,以七個造型拍宣傳海報。 MC 張天賦新實體碟,以七個造型拍宣傳海報。
請接受以下私隱政策及免責聲明,以示你同意am730內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受