Am730
飲幾多round都得
2021-05-18

奧斯卡最佳外語片《醉美的一課》(Another Round),主角是丹麥影帝Mads Mikkelsen,演技之好國際公認冇得輸,這樣的好演員,身上總少不得幾個廣告合約傍吓身。


你知啦,“We Danes love a good beer”,丹麥啤酒嘉士伯便找了他來代言,一年又一年了,由他喝了一round又another round。


包括Carlsberg最新的0.0。甚麼叫「0.0」?
 

就是Alcholic Free0.0%的啤酒。真係,有酒味,冇酒精,符合最近飲酒潮流。你嫌汽水甜、果汁老土,但雞尾酒都有virgin、都有mocktail,點解啤酒唔得?


你可以話唔過癮,但新世代愈來愈注重健康,是大趨勢,他們不吸煙的人口已經是大部分,喝酒的話不想酒精影響身心、影響判斷,一啲都唔出奇。


咁就有請影帝又出場,話俾世人聽:Even the best thing can be better。


Carlsberg可能係世上最好嘅啤酒,依家仲有0.0%呢個事。整個廣告,以“better”為主軸,好的東西,可以更好,係咪?


咁就飲幾多round都得啦。都幾肯定,個餅大咗,嘉士伯的業績,下一round,都會better。


https://youtu.be/q69PULHs_-M
https://www.facebook.com/BudmingBudming   
IG:budmingbudming  逢周二至三刊登

Ranking
See AllAm730
See AllAm730
See AllAm730
See AllAm730

隱私權保護政策

請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受 am730 網站內之私隱政策及免責聲明。了解更多