Am730
我是現場|一夜限定 許廷鏗與per se夾Band開騷
2021-06-10
news-images
在演唱會中,Alfred將與per se組成全新樂隊「negative ends⋯⋯。」

全新本地演唱會系列《我是現場》將於6月正式啟動,一共8場的演出,由許廷鏗和組合per se率先打頭陣,於本月26日在旺角麥花臣場館演出,為疫下停滯多時的本地演唱會市場注入全新活力。

news-images
許廷鏗將首次以電子合成器手的身份登場。

有別於一般的聯乘合作,屆時許廷鏗將與per se組成全新樂隊「negative ends⋯⋯。」樂隊名字取自Alfred的碟名「negative」、歌名「⋯⋯」,「ends」則是per se碟名,「。」是per se歌名。負責合成器(Synthesizer) 的Alfred笑言:「我都估唔到自己會夾band,今次唔好當係睇許廷鏗或者per se嘅show,而係當睇我哋三位一體嘅show,中間會互唱對方作品,但將會係三位一體呈現畀大家。」per se補充說:「平時我哋會揀啲歌一齊玩或者自己玩,但今次我哋會夾band。」

news-images
屆時 per se的Sandy 會做鍵琴手、Stephen則負責結他。
news-images
《我是現場》共8場演出,由 「許廷鏗 & per se」打頭陣。

Alfred強調這是一場限定的演出,「最緊要聽熟我嘅歌單,重新認識我嘅音樂。呢一次嘅結盟只屬一次限定,大家好好團聚,冇其他原因,純粹為咗音樂,我哋每一個參與都喺度建構呢個現場,你哋都係其中一分子。」per se和應說:「《我是現場》係演出者同觀眾一齊經歷、建構時間紀錄,係只此一晚時刻,亦都係生活上不可或缺嘅細節。」演唱會門票於明天(11日)上午10時起於KLOOK公開發售。

Ranking
See AllAm730
See AllAm730
See AllAm730
See AllAm730
Am730
英同志歌手Olly向BTS Jimin示愛
Am730
Am730
Rain呼籲接種疫苗
Am730

隱私權保護政策

請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受 am730 網站內之私隱政策及免責聲明。了解更多