Am730
Supper Moment開騷 二手平台驚見網民蝕讓$780門票
2021-06-02
news-images
Supper Moment尾場仍有門票出售,而周六場現只餘單丁位。

Supper Moment於本月26日及27日開騷,惟門票鎖情緩慢,尾場仍可購入貴價的$780門票。雖然二手平台仍見有疑似黃牛黨出售門票,但當中不乏「原價出讓」、「免收手續費」等字眼,其中一名賣家更標明「蝕換」,一度引來網民討論。

 

news-images
網上出現「平放」、「免手續費轉讓」。
news-images
有人公開表示蝕讓。

該賣家表示希望用兩張$780門票換兩張$380的Serrini演唱會門票,他在內容寫道︰「唔知有冇人肯割愛……買錯左飛…有冇鐘意supper嘅fans和我抆,女友唔肯睇,換唔到會多二個吉位……對你偶像都唔太好……求割愛。」

賣家提到自己買錯飛,並指明要換Serrini的演唱會門票,Serrini開騷的日子為本月18日至20日,地點一樣是九展。她的個唱門票今日開賣,三場門票於即日開光,網上更出現黃牛飛。Serrini在網上多次「詛咒」黃牛黨及購買炒飛的歌迷︰「黃牛嘅人、詐騙嘅人、高價接貨嘅人,係唔deserve to see me,都唔會有blessing仲有一年行衰運(無法化解)」

news-images
Serrini門票即日賣清。
Ranking
See AllAm730
See AllAm730
See AllAm730
See AllAm730

隱私權保護政策

請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受 am730 網站內之私隱政策及免責聲明。了解更多