Ad Block Ad Block
娛樂
2024-05-13 18:51:32

東張西望|何伯何太訪問成焦點 梁敏巧對二人有何評價?

分享:
何伯與何太的訪問在周一(13日)的《東張西望》播出。

何伯與何太的訪問在周一(13日)的《東張西望》播出。

《東張西望》日前播出何伯及何太最新訪問預告,正當大家以為是母親節當晚播出之際,竟然發現節目播出內地街市及燒味檔如何打擊本地生意,不少人鬧爆無綫呃人,形容是「世紀大騙案」。及後到《東張》播至尾聲時,主持人才稱周一(13日)會播出何伯夫婦如何反駁網民指控。

梁敏巧的打扮引來網民關注她是否被何伯「睇蝕」。

梁敏巧的打扮引來網民關注她是否被何伯「睇蝕」。

梁敏巧︰何伯眼裡只有何太

今次節目換來梁敏巧跟何伯夫婦做訪問,由於她身穿熱褲上陣,網民擔心她被何伯「睇蝕」,於是紛紛留言慰問。梁敏巧其後出po表示︰「唔使擔心,作為旁人我覺得何伯眼裡只有何太,成程何伯唔係拖住何太手,就係摸住何太大髀,每次佢望住何太,啲眼神都係心心眼!」

梁敏巧稱何伯眼中只有何太。

梁敏巧稱何伯眼中只有何太。

何太反駁網民︰啲人真係奇怪

預告片見到何太非常不屑網民對她的評價︰「冇呢回事,我點解要當佢獵物?我當佢係寶,好唔好?啲人真係奇怪。」談到子女一致反擊何太,何伯與何太就表現激動,何太說:「佢再娶嘅女人唔係我,佢哋一樣反對,你信唔信?」何伯更指子女認定另一半是為了爭家產,何太在旁補充︰「因為我名正言順成為合法夫妻,佢哋(何伯子女)就無咗繼承權,咪先下手為強。」何伯更在鏡頭前表示,自己飲了何太的湯「愈飲愈精神」,畫面並見到何太餵何伯。無綫更用「風雨同路見真心」去形容,但就加上了一個問號。

另外,何伯的訪問在社會上引來極大迴響,就連無綫亦連環出po,但最新出爐的收視結果顯示,上周《東張》最高收視為22.6點(約147萬觀眾),跟以往紀錄差不多。

《東張西望》的何伯訪問引來極大迴響。 何太︰「我當佢係寶,好唔好?啲人真係奇怪。」 何太︰「我當佢係寶,好唔好?啲人真係奇怪。」 何太︰「我當佢係寶,好唔好?啲人真係奇怪。」 何太︰「我當佢係寶,好唔好?啲人真係奇怪。」 何太︰「我當佢係寶,好唔好?啲人真係奇怪。」 無綫更用「風雨同路見真心」去形容何伯第二次訪問,但就加了一個問號句子的後面。 無綫更用「風雨同路見真心」去形容何伯第二次訪問,但就加了一個問號句子的後面。 無綫更用「風雨同路見真心」去形容何伯第二次訪問,但就加了一個問號句子的後面。 無綫更用「風雨同路見真心」去形容何伯第二次訪問,但就加了一個問號句子的後面。
請接受以下私隱政策及免責聲明,以示你同意am730內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受