Ad Block Ad Block
娛樂
2024-05-13 20:25:44

東張西望|何伯夫婦訪問出爐 一講錢好激動 何太︰邪不能勝正

分享:
何伯與何太再度接受《東張西望》訪問。

何伯與何太再度接受《東張西望》訪問。

《東張西望》今晚(13日)播出何伯及何太最新訪問,何太在節目中大爆不少金句,並逐一反駁網民的指控,甚至大晒足金流星鎚龍鳳鈪。節目先交代報道之後引來的社會反應,更訪問了多位街坊對何太的評價,近乎清一色鬧爆何太是呃錢。

何伯鬧網民信反派

何伯表示,見到大家的指罵非常心痛︰「瘋狗嚟!佢哋(網民)信晒嗰班反派,嗰5個忤逆仔女,我真係唔會嬲,我嬲……我就爆血管啦!佢哋唔識事,佢哋唔明解,佢哋知唔知我細女捲走晒我啲錢呢?」何太則稱有看過幾千條網上的留言,坦言自己徹夜難眠,見到有好心人為她說話,卻遭網民圍攻感到難過。

何伯稱網民都不了解他的家事,指網民都是反派,更強調是子女有問題,捲走了他的450萬元,每人平均可分得90萬元。何伯說︰「我帶錯咗佢哋嚟呢個世界,點知佢哋個心咁,攞晒我啲錢走,想我死!根本想我死!咁就佢哋分囉,佢哋5個分囉,450萬,每人分到90萬,個個袋袋平安囉!」

何太︰邪不能勝正!

何太︰邪不能勝正!

何太︰邪不能勝正!

何太說:「佢再娶嘅女人唔係我,佢哋一樣反對,你信唔信?」何伯更指子女認定另一半是為了爭家產,何太在旁即補充︰「因為我名正言順成為合法夫妻,佢哋(何伯子女)就無咗繼承權,咪先下手為強」。

當提到戶口被提走存款時,何太語帶激動說︰「捲走晒我老公啲錢,等佢一分錢伙食都冇,淨返嗰4,200蚊,佢俾我都唔要,佢俾隻錶我去當,我都唔要住!我仲有錢頂得住,你留住先!萬一我聽你話去當,肯定俾你啲子女話我係騙子,我頂唔順,我係好注重名聲嘅人,邪不能勝正!為人正直!我哋會堅持走啱嘅路!」何伯在旁就勞氣稱自己花了很多錢去供書教學。

唔介意打本100萬俾何太

何伯表示:「生意有大做大,有細做細。」何太心有不甘表示:「又話我呃佢錢,又話我會袋嗰100萬落袋,就唔會去創業做生意。」對於為何要拎100萬元去做生意,何太激動表示何伯的子女指她騙財,梁敏巧再追問何時有做生意的念頭,她未有回答,只謂跟何伯有共同價值觀。何太再強調自己會慳住用,「我都會錫住我老公啲錢,首先攞100萬出嚟先,即係就住就住開支囉!睇吓開唔開到檔。我都想賺多啲錢返嚟同佢一齊享受。」何伯自言有做過飲食業,只是拿100萬元出來做試金石,蝕了也不緊要。

何伯自言好清醒

何伯再勞氣表示,那些錢都是自己辛苦賺回來的,自己很清醒,並強調那些錢是拿來去內地發展,強調何太並非貪錢。他更否認細女是負責保管錢財,「如果保管到我死,咁我點做生意呀,我仲想上大陸發展!我想上珠海發展!」

Ad Block

何太︰從來唔呃人一分一毫

對於外界稱何太是貪錢的人,何太就說︰「佢哋太膚淺!」梁敏巧再問她鍾意何伯甚麼,何太說︰「鍾意佢愛錫我,我覺得幸福!試問一個女人唔係要搵一個愛錫自己老公?唔通老公愛錫我都係有罪?都要俾世人眼光睇佢?應該要羨慕我有呢個老公!網民應該要羨慕我有個愛錫老公,係咁樣攻擊我哋,話我呃佢錢,我從來唔呃人一分一毫。」

何伯在旁稱自己跑過江湖幾十年,「挑通眼眉,邊個女人呃我,我一定睇得通」,並稱知道對方老實及靠得住。何太續說就算對方年齡有多大,只要他愛錫自己便可以,並謂︰「我當佢係寶,好唔好?啲人真係奇怪。」

何太又谷唔出眼淚

其後提到她有一個18歲的兒子,何太未有回應囝囝幾多歲,只說︰「網民話我貪何伯啲錢,小心無命享。我同囝囝講阿叔冇晒錢,俾仔女捲走晒啲錢,臨老過唔到世,好淒涼。我囝囝就話唔讀書,出去搵嘢做賺錢……去養阿叔……我好感動。」此時何太語帶哽咽,更閉起雙眼,之後見到她雙眼通紅,但仍是沒有眼淚。

稱回大陸擺檔養何伯

梁敏巧再問如果何伯拿不回那些錢,何太會否出外打工養何伯,何太靜了一秒再答︰「我會,一定會搵到生存方法!」梁敏巧問何太為何突然激動,何太打斷她的發問︰「我老公唔俾我一個人打工,無論去到邊都要帶佢去!可能我返大陸擺地攤,煎啲牛扒俾人食!」

請接受以下私隱政策及免責聲明,以示你同意am730內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受