娛樂
2021-11-10 19:41:00

梅艷芳|劉俊謙演張國榮捱批︰我係演繹早期哥哥

分享:
劉俊謙在《梅艷芳》扮演哥哥張國榮。

劉俊謙在《梅艷芳》扮演哥哥張國榮。

劉俊謙在電影《梅艷芳》中扮演哥哥張國榮,引來部份哥哥粉絲不滿,指故事與真實有落差。劉俊謙表示,拍攝初期跟團隊及導演商討,是希望演繹早期的哥哥,而不少觀眾所熟悉的,是哥哥與梅姐比較後期的關係,而他們就著重於兩人是如何認識及互相扶持。

相關訪問:

專訪|王丹妮演梅艷芳感懷落淚 劉俊謙廖子妤以哥哥「姣型靚寸」為目標

劉俊謙表示經過今次拍攝,更了解哥哥。

劉俊謙表示經過今次拍攝,更了解哥哥。

透過拍攝更了解哥哥

劉俊謙稱透過今次拍攝,對哥哥了解更多,「我最初係想認識呢個角色,哥哥同梅姐建立成知己嘅關係,而我同王丹妮都建立咗呢種關係,好似兄弟咁,係幫到我哋去演好個角色。」提到他為助王丹妮入戲而瞓棺材,他表示︰「知道佢好難對住空氣演戲,咁導演有呢個要求,why not?我都好想幫助呢個朋友。」

相關新聞︰

梅艷芳|王丹妮無法抽離角色 盼大家傳承梅姐精神

三人因為拍《梅艷芳》而成為好友。

三人因為拍《梅艷芳》而成為好友。

隱私權保護政策
請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受 am730 網站內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受