娛樂
2022-04-24 21:28:38

Chill Club年度推介|吳林峰奪作曲人獎 特別多謝許廷鏗

分享:
吳林峰奪Chill Club年度作曲人。(林俊源攝)

吳林峰奪Chill Club年度作曲人。(林俊源攝)

Chill Club推介榜 年度推介21/22頒發了九個「十大歌曲獎」之後,便頒發多個幕後人獎項,吳林峰奪得「Chill Club年度作曲」。他聽到消息時大感愕然,坦言上台辭詞真的頭腦一片空白。

他上台逐一多謝與他合作過的歌手及單位,他特別點名多謝許廷鏗︰「我記得好耐之前,許廷鏗拎咗我第一首寫俾人嘅歌,佢成日同我講我要多啲信自己,我成日聽呢句聽到唔知點答,聽到有一日我同佢講︰『信唔信由佢啦,睇下大家信唔信,希望啲人唔好再叫我林峯,我叫吳林峰。』」台下的許廷鏗得知吳林峰上台時,一直拍手,當他聽到對方提起自己時更一度眼濕濕。

許廷鏗在台下非常感動。

隱私權保護政策
請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受 am730 網站內之私隱政策及免責聲明。了解更多
接受