【大吉利事】張敬軒今晚紅館開騷 工人姐姐開壇奉上「貢品早餐」
2020-11-22
news-images
今晚開紅館騷的軒仔,連日來都全情投入綵排。(IG@hinscheung)
news-images
軒仔睡眼惺忪的走近飯枱,見到擺得整齊的食物,整個人睡醒。(IG@hinscheung)

張敬軒今晚將舉行「張敬軒X香港中樂團盛樂演唱會」,成為疫症爆發後首位在紅館開騷的歌手,連日來軒仔都全情投入綵排,終於等到今日工式開騷,軒仔一心想著要早餐要吃飽才出發作最後綵排,昨晚特地向家裡的工人指明想吃豐富早餐,誰知一覺醒來,工人竟奉上「神枱」早餐,令他頻呼「大吉利事」。

news-images
軒仔抵死地自嘲,身穿的睡衣最適合枱上的貢品,真係百無禁忌。 (IG@hinscheung)
news-images
軒仔今晚將於紅館舉行「張敬軒X香港中樂團盛樂演唱會」。

軒仔在IG詳細紀錄吃早餐的經過,他留言,「我今日一點幾鐘綵排,前兩日話定俾阿陰陰遮知今朝會想食多少少嘢,都冇乜特別期望㗎喇,希望有嘢落肚啦咁……七點幾,我矇住對眼行出廳,又冇帶Con,一『擸』眼見到咁多碟以為有九大簋食,點知行近張枱我真係醒_咗,我諗佢知我今晚喺紅磡開Show,所以整壇咁嘅賀我……」從照片所見飯桌上擺放整齊的白粥、齋腸、烚蛋和水果,難怪軒仔形容為「壇」,他自我安慰,「呢一刻我係平靜嘅。#如果唔係咁可以點,我一路食,我覺得自己好似食緊貢品……」最後,他不忘苦中作樂,以hashtag留言「我大吉利事過你吖我」、「我張餐枱變_咗神枱」。不少網民都留言預祝軒仔演出Good Show,但又網民「食完早餐好上路。」、「可能遮遮淨係知你去紅磡體育館個頭,諗錯隔離」非常抵死。

Ranking
See All
See All
See All
See All
羅力威疑患產後抑鬱 自爆對 BB喊聲好反感
【金馬獎】莫子儀贏林家棟奪影帝 81歲陳淑芳成最高齡雙料影后

隱私權保護政策

請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受 am730 網站內之私隱政策及免責聲明。了解更多