Am730
星夢傳奇│冇諗過可以行到今日 姚焯菲:好眼瞓時就有後悔參賽
2021-09-10
#Hashtags
news-images
笑言好眼瞓的時候,就會有後悔參賽。(See See TVB影片截圖)

憑唱《戀愛預告》而獲封「國民初戀」姚焯菲(Chantel),人氣強高企,更成為廣告界的新寵兒!近日,無綫官方平台就發佈了Chantel的訪問,她以師姐身份呼籲大家報名參加第二屆《聲夢》比賽。

主持人問到Chantel當初參加《聲夢》的目的,她表示:「其實落手報名純粹係因為好鍾意唱歌,冇其他原因,同埋覺得呢個係好好嘅機會去試其他嘢,就算唔入都好,可以參觀吓TVB!到入咗第一round之後,唔知點解有一種動力,繼續好想去完成呢個比賽!」

Chantel更坦言沒有想過自己可以行到今日,更憶述第一日上堂練歌時大感覺驚慌:「慢慢同Yumi(鍾柔美)、Windy(詹天文)同Gigi(炎明熹)佢哋friend咗之後,真係好彩有呢班朋友陪住,如果唔係每日都會好驚囉,有咗佢哋就會安心啲。」

至於有否後悔參加比賽?Chantel即搞笑道:「其實有㗎,當我好眼瞓嘅時候,我就會話:『唉!早知唔參加喇!我就可以返屋企瞓覺。』如果我冇參加比賽,呢一刻應該會喺屋企打機食嘢或者做功課!」Chantel坦言現在的生活相對充實:「而家嘅生活係好充實,對我嚟講係好事,因為我好鍾意忙,唔鍾意冇嘢做呢個感覺!」最後更以「師姐」身份鼓勵參加者。

news-images
姚焯菲看到自己的影片,尷尬遮面,表情可愛。(See See TVB影片截圖)
news-images
她感激隊友一路的陪伴。(See See TVB影片截圖)
#Hashtags
Ranking
See AllAm730
See AllAm730
See AllAm730
See AllAm730
Am730
007生死有時|丹尼爾基克告別占士邦 全新紀錄片剖白15年心路
Am730
Am730
專訪|苦練廣東話不言棄 林明禎親解22吋纖腰的秘密
Am730

隱私權保護政策

請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受 am730 網站內之私隱政策及免責聲明。了解更多