杜汶澤開po講拖糧 程美段反撃︰等足三個月都未收到錢
2019-04-28
news-images
杜汶澤拖程美段人工一事,網民食晒花生。

如果有看杜汶澤網台的《為何深夜總是餓》,被網民以「車厘龜」做稱呼的程美段,昨日被阿澤公開在Facebook點名︰「程美段小姐,好唔好意思,我哋一時疏忽,入咗錢去你戶口,唔記得通知你,搞到你以為我哋唔出糧。至於你走去同記者講,當然你有權咁做啦!不過我想問,𡃁仔,你無我電話咩?」

 

news-images
程美段在Facebook表示會解釋整件事。
news-images
網民口中的「車厘龜」,每次她現身節目都引來一堆劣評。

之後阿澤再轉發相關報道留言︰「講真,呢件事絕對係我公司同事疏忽,負責嘅同事已經比我XX咗一鑊金,你話嘞!公司一個月幾十萬支出,你嗰9000蚊都可以咁遲入比人嘅!公司戶口連9000蚊都無咩X街仔?好嘞入咗錢又唔同人講,有無離X譜啲呀!又唔見其他幫我做嘢嘅人咁講我?一定係同事錯啦!我作為公司CEO,責無旁貸!就於呢件事我再一次向程小姐道歉!」但他在留言中就指程美段搏上報,並「提醒其他同業,大家用呢個人記得小心啲」。

news-images
有網民認為豪仔好古惑,沒有跟對方提到入數紙日期出問題,搞到出現誤會。
news-images
news-images

程美段看完阿澤在Facebook的回應後,就把她與負責出糧的豪仔WhatsApp對話公開,她指1月22日為阿澤的節目進行所有拍攝,及至4月初她曾向豪仔聯絡出糧事宜,可惜對方一直沒有回覆直至10日才獲對方一個口訊。她寫道︰「我都係一個要不斷接Job去生活嘅小藝人,如果長達兩個星期入面嘅查詢只係得到一次回覆,焦慮都係一個人之常情。」並詳細列出整件事的時間表,她說︰「如果我等足三個月都未收到錢,仲長期比對方已讀不回,咁都叫搏見報,咁我程美段道歉,係我多口向記者講,抱歉,對唔住。」

展開相集
共 4 張照片
Ranking
See All
See All
See All
See All

隱私權保護政策

請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受 am730 網站內之私隱政策及免責聲明。了解更多