Am730
張寶華爆汪阿姐追看《大叔的愛》 黎芷珊拼死撐無綫
2021-08-03

張寶華日前邀請黎芷珊擔任其YouTube節目清淡嘉賓,其中一個部份二人大談無綫及ViuTV。芷珊稱曾志偉回來之後,全公司士氣提升,節目種類比以前更多元化,不再是煮食及旅遊內容,但她承認現時觀眾多了很多選擇,「依家電視行業好難去返以前,以前冇得選擇,依家太多嘢做,好難同以前比較,現時要做嘅係留住啲觀眾,唔好再流失。」

news-images
黎芷珊與張寶華本身是好友,但提到無綫問題,朋友都冇情講。

張寶華之後提到ViuTV的《大叔的愛》,黎芷珊就指黃德斌是她訓練班同學,所以都有看少少。她說︰「佢真人都唔係搞笑,佢係一個幾靜嘅人,佢呢面都幾新鮮、得意,我有睇少少啦。」並再次強調自己只是捧舊同學場。張寶華表示自己沒有追看,及後才知是同性戀題材劇集︰「題材好大膽,過去無綫都冇做過同性戀劇集……」黎芷珊即使為無綫平反︰「劇情有!但唔係主線!」

張寶華表示自己看完Anson Lo及Edan接吻的照片之後,便愛上他們二人。她說︰「張相俾我好純真嘅感覺,好有愛,純粹望佢哋kiss,覺得好sweet,跟住就follow佢哋ig,聽Edan嘅歌,都唔明嗰種魔力喺邊?」她指無綫的劇集欠缺這類魔力,黎芷珊即時反問說︰「你睇咗TVB幾多劇集先?」張寶華稱由細看到大,只是近年少看,但有看《使徒行者3》、《鐵探》。黎芷珊聞言說︰「因為嗰兩套都唔係愛情劇啫!可能喺嗰moment令你鐘意啫!你又未睇過,好難判斷!」

news-images
張寶華表示看到Anson Lo及Edan接吻的照片後,便愛上他們。
news-images
張寶華爆汪阿姐有追看《大叔的愛》,更讚Edan做得好!今年,Edan前往拜年,因為他曾與羅家英合作。

其後張寶華大爆汪明荃有追看《大叔的愛》,並指阿姐大讚Edan演得好,認為他們很有星味。黎芷珊可能見汪阿姐都力讚,唯有笑住認同。之後黎芷珊繼續為無綫護航︰「ViuTV係新事物,年輕人搞,觀眾都年輕,所以題材可以迎合後生,而大台就有個image,有個框框。其實依家已經多元化咗,你可能太耐無睇!」

news-images
黎芷珊多次為無綫護航。
Ranking
See AllAm730
See AllAm730
See AllAm730
See AllAm730

隱私權保護政策

請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受 am730 網站內之私隱政策及免責聲明。了解更多